Srbija, Preševo: Najavljeno formiranje Zajednice albanskih općina!

Izvor: SandzakPress.net, 11.Sep.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija, Preševo: Najavljeno formiranje Zajednice albanskih općina!

Kosovo, Srbija – Predsjednik opštine Bujanovac Nagip Arifi najavio je da će 12. septembra u Preševu biti održana konstitutivna sjednica Asocijacije opština sa albanskom većinom u Srbiji. Arifi je za prištinsku televiziju KTV najavio da će u subotu u 11 sati u zgradi Opštine Preševo biti održan sastanak odbornika Albanaca iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa i da su poziv za sastanak dobili svi odbornici Albanci. “Na sastanku će biti riječi o formiranju zajednice opština >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << sa albanskom većinom prema političkoj platformi koju su 2006. godine usvojili albanski odbornici (tih opština)”, rekao je Arifi. Bez konsultacija s Beogradom Upitan o podršci koju mogu imati od zvaničnika Kosova, Makedonije i Albanije, Arifi je rekao da su “imali razgovore” sa političkim subjektima u tim zemljama. Dodao je da će subota biti “značajan dan” za Albance iz te tri opštine. Gradonačelnik Preševa Ragmi Mustafa kazao je da su o najavljenoj asocijaciji upoznati Kosovo, Albanija i međunarodna zajednica, ali ne i Srbija. “S Beogradom se nismo konsultovali jer znamo njihov stav. U kontaktu smo sa Vladom Republike Kosovo, Albanijom i međunarodnom zajednicom. Njihova podrška će dovesti Beograd u situaciju da prihvati ovaj otvoreni ton”, kazao je Mustafa. Istakao je da Priština treba usloviti funkcionisanje Zajednice srpskih opština na Kosovu dopuštanjem rada Asocijacije albanskih opština u Srbiji, prenio je prištinski portal Koha.net (koha)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Preševo: Albanski odbornici o asocijaciji albanskih opština

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2015, 12:20

U zgradi Skupštine opštine Preševo danas je počela sednica dela odbornika albanske nacionalnosti iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa, na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o formiranju asocijacije albanskih opština, po ugledu na Zajednicu srpskih opština na Kosovu i Metohiji...Odbornici...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.