Srbija: Lociran Sonmez, ljekar optužen za ilegalnu transplantaciju organa na Kosovu

Izvor: Cafe.ba, 02.Sep.2014, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: Lociran Sonmez, ljekar optužen za ilegalnu transplantaciju organa na Kosovu

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo da ima informacije da je turski ljekar Yusuf Sonmez učestvovovao u transplantaciji organa otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca u „Žutoj kući” na Kosovu 1999. godine

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije dostavilo je glavnom tužiocu EULEX-a Jonathanu Ratelu infomacije kojima raspolaže o ljekaru Yusufu Somnezu, optuženom za ilegalnu transplantaciji organa, nakon što je isti prošle nedjelje uz pomoć svjedoka saradnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << lociran u Amsterdamu, u Holandiji.

Iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije podsjećaju sa je Yusuf Somnez, koji se nalazi na potjernici Interpola, prvooptuženi je u slučaju "Medikus". U postupku pred sudom u Prištini sudilo mu se u odsustvu, dok su Ljutfi Derviši i njegov sin osuđeni na po osam, odnosno sedam godina i tri mjeseca zatvora u procesu koji se vodio zbog nelegalne transplatacije organa u klinici "Medikus", kod Prištine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sonmez je uhapšen početkom januara 2011. godine u Istanbulu, ali je pušten poslije saslušanja, uz obrazloženje da ima uredno prijavljeno boravište.

"Na osnovu saznanja kojima raspolaže Tužilaštvo za ratne zločine, Sonmez je učestvovovao u transplantaciji organa otetih Srba, Roma i nelojalnih Albanaca u 'Žutoj kući' na Kosovu", saopšteno je iz Tužilaštva za ratne zločine Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.