Srbi u Žaču i dalje bez struje

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2014, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Žaču i dalje bez struje

ISTOK - Deset srpskih povratničkih porodica u selu Žač kod Istoka još nije dobilo struju, a pomoć su tražili i od ministara Srba u privremenoj Vladi u Prištini, KFOR-a i Kosovske policije.

Ova domaćinstva sa dvadeset i pet članova, od kojih je sedmoro djece, četvrti dan nemaju struju zbog ispadanja osigurača na obližnjoj trafostanici, a radnici Kosovske distributivne mreže /KEDS/ odbijaju da izađu na teren i otklone kvar.

"Ne znamo kome više da se obratimo. Zvali >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << smo ministre Srbe u privremenoj Vladi Kosova, KFOR i Kosovsku policiju. Niko ništa ne preduzima, a problem je u tome što radnici KEDS-a neće da dođu i podignu osigurač u trafostanici", kaže mještanin Žača Nebojša Drljević.

On je naveo da su struju dobila sva domaćinstva u okruženju Žača i da struje jedino nema u zaseoku u kome žive isključivo srpska domaćinstva.

Drljević je ponovio apel međunarodnim zvaničnicima i vlastima u Beogradu da pomognu da Žačani dobiju struju.

Zbog nestanka struje zamrzivači su ispražnjeni, a namirnice bačene.

Problem više predstavlja to što su povratnici ostali i bez vode pošto se vodom snabdijevaju potapajućim pumpama iz bunara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Povratnici bez struje i vode

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2014, 06:26

Povratnici iz sela Žač kod Istoka četiri dana su bez struje, a kako pričaju razlog je što radnici Kosovske distributivne mreže KEDS odbijaju da izađu na teren i poprave kvar. ..Povratnici na Kosovo stalno se suočavaju sa novim problemima (Foto: Arhiva).. ..Naime, taj metohijski kraj pre nekoliko...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.