Srbi u Vladi Kosova ignorišu simbole Kosova

Izvor: Mondo, 25.Avg.2016, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi u Vladi Kosova ignorišu "simbole Kosova"

Srpski zvaničnici u Vladi Kosova nastavljaju da ignorišu simbole te samoproglašene države čak i u zvaničnoj komunikaciji, žali se danas prištinski list "Koha ditore".

Foto: screenshot/YouTube

Dnevnik podseća da je upotreba simbola "Republike Kosovo" i njenih institucija propisana zakonom.

Zamenik premijera Kosova, Branimir Stojanović, iz Srpske liste nastavlja da ignoriše državne simbole, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da u komunikaciji koristi privatnu imejl adresu, a ne zvaničnu, i obraća se isključivo na srpskom jeziku.

Korespondencija koju Stojanović vodi, nema ni grb "Republike Kosovo", navodi "Koha" i dodaje da objašnjenje takvog ponašanja nije stiglo ni iz kabineta Stojanovića, ni iz kabineta premijera Kosova Ise Mustafe.

Koha podseća da Zakon propisuje obaveznu upotrebu državnih simbola, simbola institucija na svakom zvaničnom dokumentu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.