Spomenici kulture na KiM u turističkoj ponudi Srbije

Izvor: RTS, 26.Nov.2015, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spomenici kulture na KiM u turističkoj ponudi Srbije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija - "Jutom", planira da spomenike kulture na Kosovu i Metohiji uključi u turističku ponudu naše zemlje. Biće organizovano studijsko putovanje zainteresovanih agencija i turističkih novinara na Kosovo i Metohiju radi promocije te ideje.
Direktor "Jute" Aleksandar Seničić kaže za RTS da je Kancelarija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za Kosovo i Metohiju podnela ovu inicijativu "Juti" kao reprezentativnoj asocijaciji turističkih agencija.

"Odlučeno je da se početkom sledeće godine organizuje jedna inspekcijska tura najpre za predstavnike turističkih agencija i medija. Pre svega treba da se utvrdi u kakvom stanju se nalaze turistički kapaciteti i potencijali na KiM", objašnjava Seničić.
Gračanica, Dečani i Pećka patrijaršija nešto je što bi turisti morali da vide, ukazuje Seničić i dodaje da se veliki broj ljudi još uvek seća toga kako je izgledalo skijanje na Šar-planini.
Navodi da je glavni cilj da se baština sa Kosova i Metohije uvrsti u ponudu, ne samo za domaće tržište, već i za inostrano tržište i strane goste koji dolaze u sve većem broju i dodaje kako je važno oceniti i kakvi su smeštajni kapaciteti na KiM.
Bezbednost turista jedna je od stvari koja je za sada ostala otvorena, napominje Seničić, ali podseća da su turisti koji se trenutno nalaze na KiM uz posredstvo zvaničnih organa sa severa Kosova dobili pratnju da posete najvažnije srpske svetinje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.