Skinuli “Kosovku devojku” sa zida Urgentnog centra

Izvor: Večernje novosti, 11.Jan.2017, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skinuli “Kosovku devojku” sa zida Urgentnog centra

Slika "Kosovka devojka" koja je dugo stajala na jednom od zidova Urgentnog centra u Podgorici skinuta je i bez ikakvog ovrazloženja smeštena u ćošak ove ustanove! PODGORICA - Slika "Kosovka devojka" koja je dugo stajala na jednom od zidova Urgentnog centra u Podgorici skinuta je ovih dana i bez ikakvog ovrazloženja smeštena u ćošak ove ustanove! Nezvanično saznajemo da je slika uklonjena odlukom novog direktora UC Nermina Abdića, člana GO DPS. Direktor Instituta za >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << srpsku kulturu dr Budimir Aleksić izjavio je za "Novosti" da taj čin predstavlja kontinuirani odnos zvanične politike Crne Gore prema Kosovu, protiv Srbije. - Ta politika je naslonjena čvrsto na antisrpstvo, priznavanjem lažne države Kosovo i pokušajima Podgorice da takvu kvazidržavu ugura u UNESKO, otimajući srpsku kulturnu baštinu - kaže Aleksić. - Sada očekujem da se na zidovima Urgentnog centra nađu slike Šote Dalice, koja je ubijala Srbe, ili Šabana Poluže, takođe srpskog krvnika.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Podgorici naređeno da se uklnoni slika ''Kosovka devojka'' iz hola KBC

Izvor: KMnovine.com, 11.Jan.2017

Podgoričanin Vladislav Dajković na svom profilu je reagovao na potez političkog namesnika crnogorskih vlasti koji je naredio da se slika, eksponat Urgentnog centra, ukloni iz hola u kome je već decenijama izložena....    .Nermin Abdić - iz nekog razloga mu smeta slika Kosovke devojke....

Nastavak na KMnovine.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.