Sever traži uvođenje reda

Izvor: Vesti-online.com, 18.Apr.2015, 04:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sever traži uvođenje reda

Niz ozbiljnih incidenata koji su se poslednjih dana dogodili u Kosovskoj Mitrovici i Zubinom Potoku prete da potpuno destabilizuju sever Kosova.

Od Kosovske policije (KPS) zahtevamo da uvede red i stabilizuje situaciju. Tražimo da se pronađu i kazne napadači na Nikolu Saveljića koji je izboden nožem. Ovo su juče čelnicima KPS za region severa rekli Ljubomir Marić, ministar u Vladi Kosova, Goran Rakić, gradonačelnik severne Mitrovice i predsednik Privremenog organa SO Kosovska >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Mitrovica Aleksandar Spirić, koga je imenovala Vlada Srbije.

- Tražili smo rigorozniju kontrolu zbog opasnosti da dođe do novih sukoba, posebno na mostu na Ibru i multietničkim naseljima - istakao je Goran Rakić.

Inače, veliki doprinos destabilizaciji situacije daju političari zapaljivim izjavama kao što je to učinio premijer Albanije Edi Rama najavom stvaranja velike Albanije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.