SDP razočarana odlukom o odlaganju ročišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP razočarana odlukom o odlaganju ročišta

Građanska inicijativa SDP-Oliver Ivanović saopštila je danas da je razočarana odlukom veća Apelacionog suda u Prištini da odloži razmatranje žalbe na presudu Ivanoviću koji je osuđen na devet godina zatvora zbog ratnog zločina 1999. u Kosovskoj Mitrovici.

Apelacioni sud juče je odlučio da ročište o žalbi odloži za 11. oktobar jer je odbrana Olivera Ivanovića zatražila da se iz sаstаvа sudskog većа izuzme sudija Driton Muharemi.

Građanska inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SDP navela je da je Apelaciono veće ranije moglo da razmotri zahtev advokata da sudija Albanac ne bude član veća, a ne da na sam dan ročišta saopštava da će zahtev tek uzeti u razmatranje.

Inicijativa je ocenila da je proces protiv Ivanovića politički motivisan, kao i da je i do sada bio obeležen odlaganjima i odugovlačenjem čitavog postupka.

"Nadamo se da će Apelaciono veće uvideti da protiv Ivanovića ne postoje dokazi, koji bi ga teretili za zločin koji mu je pripisan i zbog kog je osuđen na devet godina zatvora. Očekujemo da će postupak biti pravičan i da će Oliver Ivanović biti uskoro sa svojom porodicom, sa svojim partijskim drugovima i sa građanima Kosovske Mitrovice", piše u saopštenju Građanske inicijative.

Ivanović je na devetogodišnju kaznu zatvora osuđen početkom godine, a u zatvoru je od januara 2014. godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.