Raspisane crvene poternice za 12 crnogorskih državljana

Izvor: Blic, 01.Mar.2015, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspisane crvene poternice za 12 crnogorskih državljana

Interpol je raspisao crvene poternice za 12 crnogorskih državljana, osumnjičenih za zločine tokom rata na Kosovu i Metohiji, javljaju crnogorski mediji.

Poternice su raspisane na osnovu naloga UMNIK-a, a protiv navedenih lica pokrenute su optužnice pred sudom u Đakovici, koje ih terete da su 1999. godine na području Reka Keć blizu Đakovice počinili ratni zločin protiv civila.

Predsednik Saveza udružanja raseljenih sa Kosova u Crnoj Gori Milenko Jovanović rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da je "na sceni već više puta viđena zamena teza".

"I ja sam Đakovčanin, lično poznajem sva lica iz Đakovice koja su se našla na poternici i sa punom odgovornošću tvrdim da je reč o uzornim ljudima i domaćinima koji su imali odlične odnose sa komšijama Albancima, a poznajem i puno Albanaca iz Đakovice koji će to potvrditi", rekao je Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.