Rašić: Mustafa ne poštuje briselski sporazum

Izvor: Blic, 20.Apr.2017, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašić: Mustafa ne poštuje briselski sporazum

Kosovski premijer Isa Mustafa ne poštuje sporazum koji je postignut u Briselu, izjavio je poslanik kosovskog parlamenta iz redova Srpske liste Nenad Rašić, prenosi danas KIM radio.

Rašić je to rekao komentarišući Mustafinu tvrdnju da predstavnici Srpske liste nisu zainteresovani za formiranje Zajednice srpskih opština.

- Ne znam odakle mu to da mi nismo zainteresovani, a ja bih pre rekao da on nije zainteresovan da postupa u skladu sa sporazumima. On ne poštuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ni inicijativu ni zahteve koje smo mi imali u proteklom periodu - istakao je Rašić.

On kaže i da ne zna kakva je namera premijera koji krivi članove Srpske liste za sve što urade ili ne urade.

- To što on priča nije istina. U ovom slučaju, mislim da samo kupuje vreme - stalnim odlaganjem i krivljenjem nas - rekao je Rašić.

On ukazuje da je sporazum već potpisan, a da Mustafa sada nastoji da ga koriguje.

- Onda nije ni trebalo da ga potpisuje, ako nije znao o čemu je u sporazumu reč. Prvo ga je potpisao, a sada iznosi nekakve sumnje o tome da li je trebalo ili nije trebalo da ga potpišu. On ga je potpisao, i sada ćemo videti kako će ovo rešiti - naglašava Rašić.

On ističe i da Mustafa sa Srbima razgovara samo putem medija.

- Govorilo se o saradnji, Zajednici srpskih opština, demarkaciji, ali ni o jednoj temi se nije razgovaralo niti je za to pokrenuta inicijativa sa njegove strane - zaključuje Rašić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Mustafa ne poštuje sporazum iz Brisela"

Izvor: B92, 20.Apr.2017

Kosovski premijer Isa Mustafa ne poštuje sporazum koji je postignut u Briselu, kaže poslanik kosovskog parlamenta Srpske liste Nenad Rašić, prenosi KIM radio...Rašić je to rekao komentarišući Mustafinu tvrdnju da predstavnici Srpske liste nisu zainteresovani za formiranje Zajednice srpskih opština..."Ne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.