Rama na Kosovu otkriva spomenik premijeru Albanije

Izvor: Mondo, 23.Maj.2015, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama na Kosovu otkriva spomenik premijeru Albanije

Premijer Albanije Edi Rama boravi danas na Kosovu gde će prisustvovati otkrivanju spomenika prvom premijeru nezavisne Albanije Ismailju Ćemaliu, ispred jednog od objekata Vlade Kosova.

Foto: AP Photo/Hektor Pustina

Otkrivanje spomenika ispred zgrade vlade Kosova, kod bivše palate štampe, organizuju opština Priština i Valona u Albaniji.

Do ideje da se spomenik Ćemaliu postavi u Prištini je došlo tokom posete grupe albanskih intelektualaca Prištini >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u novembru prošle godine. Tada je dogovoreno da se u Prištini postavi spomenik Ćemaliu, dok će se u Valoni otkriti spomenik Hasan Prištini.

Iako nema zvaničnih najava o susretu Rame sa najvišim zvaničnicima Kosova, očekuje se da će se on susresti sa premijerom Isa Mustafom i zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Edi Rama danas na Kosovu

Izvor: Blic, 23.Maj.2015

Premijer Albanije Edi Rama boravi danas na Kosovu gde će prisustvovati otkrivanju spomenika prvom premijeru nezavisne Albanije Ismailju Ćemaliu, ispred jednog od objekata Vlade Kosova...Otkrivanje spomenika ispred zgrade vlade Kosova, kod bivše palate štampe, organizuju opština Priština i Valjona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.