Rama danas na Kosovu

Izvor: Akter, 23.Maj.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama danas na Kosovu

Premijer Albanije Edi Rama boravi danas na Kosovu gde će prisustvovati otkrivanju spomenika prvom premijeru nezavisne Albanije Ismailju Ćemaliu, ispred jednog od objekata Vlade Kosova

Otkrivanje spomenika ispred zgrade vlade Kosova, kod bivše palate štampe, organizuju opština Priština i Valjona u Albaniji.

Do ideje da se spomenik Ćemaliu postavi u Prištini je doslo tokom posete grupe albanskih intelektualaca Prištini u novembru prošle godine. Tada je dogovoreno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da se u Prištini postavi spomenik Ismailju Ćemaliu dok će se u Valjoni otkriti spomenik Hasan Prištini.

Iako nema zvaničnih najava o susretu Rame sa najvišim zvaničnicima Kosova, očekuje se da će se on susresti sa premijerom Isa Mustafom i zamenikom premijera i ministrom spoljnih poslova Kosova Hašimom Tačijem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.