Rama: Rumunija da prizna Kosovo

Izvor: B92, 27.Feb.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Rumunija da prizna Kosovo

Premijer Albanije Edi Rama tražio je danas u Bukureštu da Rumunija prizna nezavisnost Kosova i pomogne mu u pridruživanju EU.

"Došao sam više puta i tražio da Rumunija prizna nezavisnost Kosova kao države i takođe sam tražio da ta država postane članica unije država kojoj pripada", rekao je Rama na konferenciji za novinare posle razgovora s rumunskim premijerom Viktorom Pontom.

Rama je izrazio uverenje da "problem priznavanja države >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kosovo više nije bilateralan".

"To je postao zajednički posao svih nas, radi podrške osiguranju regionalne bezbednosti i da bi se ublažile tendencije i frustracije drugih suseda", rekao je on.

Albanski premijer je bio u poseti Rumuniji i u novembru 2013. godine kada je takođe kazao da s "nestrpljenjem očekuje" da Rumunija prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

Ponta je danas izjavio da "Rumunija želi da i dalje igra značajnu regionalnu ulogu, da nastavi vrlo dobre odnose sa drugim zemljama-članicama EU, kao i sa svim zemljama koje su na putu evropskih integracija".

On je rekao da će Rumunija podržati integrisanje svih zemalja Zapadnog Balkana u EU.

Ponta je govorio i o mogućoj saradnji Rumunije i Albanije u energetici, i o drugim pitanjima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rama traži da Ruminija prizna nezavisnost Kosova

Izvor: RTS, 27.Feb.2015

Premijer Albanije Edi Rama tražio je u Bukureštu da Rumunija prizna nezavisnost Kosova i pomogne mu u pridruživanju EU. . Rama je na konferenciji za novinare posle razgovora s rumunskim premijerom Viktorom Pontom istakao...

Nastavak na RTS...

Rama: Rumunija da prizna Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 27.Feb.2015

Albanski premijer Edi Rama izjavio je u petak da je još jednom zatražio od Rumunije "da prizna nezavisnost Kosova i trajno podrži tu državu"...Rama je, nakon zvaničnih razgovora sa rumunskim premijerom Viktorom Pontom, rekao da je više puta dolazio u Rumuniju sa takvim zahtevima, kako bi Kosovo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.