Radenko Nedeljković: Pobedii pravo i pravda

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radenko Nedeljković: Pobedii pravo i pravda

Razrešeni načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Radenko Nedeljković izjavio je danas da je odeljenje Upravnog suda u Nišu poništilo odluku Vlade Srbije o njegovom razrešenju.

U obrazloženju suda navedeno je da Vlada Srbije kao tuženi organ nije u obavezi da donosi novo rešenje, jer presudom ostaje na snazi rešenje o postavljenju Nedeljkovića iz 2010. godine.

Na današnji dan prošle godine Nedeljković je razrešen dužnosti načelnika Okruga, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obrazloženju Vlade Srbije je između ostalog stajalo da nije sprovodio politiku vlade u vezi s Briselskim sporazumom, a povodom izbora zakazanih za 3. novembar 2013. godine.

Nedeljković je agenciji Beta rekao da se raduje što je posle godinu dana "pravda pobedila i što se pokazalo da je Srbija pravna država, da ima ljudi koji odluke donose na osnovu zakona a ne političkih stavova".

On je dodao da je od prvog dana tvrdio da je smenjen nezakonito iz političkih razloga, da briselski sporazum nije mogao da bude osnov za njegovu smenu i da načelnik Okruga nema nikakve veze sa realizacijom i sprovođenjem izbora, već Republička i opštinske izborne komisije.

- I u mom slučaju se potvrdilo da je Briselski sporazum neustavan, da se ne mogu donositi odluke i presude na osnovu njega i zato očekujem da će sudovi u Srbiji u ovakvim i sličnim predmetima poštovati zakon i poništiti rešenja kako bi zaposleni kojima je po tom osnovu prestao radni odnos biti obeštećeni - rekao je Nedeljković.

On je kazao da mu godinu dana država Srbija nije isplatila nijedan dinar i da mu nije odgovoreno ni na zahtev da se vrati na posao u MUP, gde mu je mirovao radni odnos, dodavši da očekuje da će Vlada Srbije "postupiti po presudi, obeštetiti ga i uposliti".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.