RSS: Briselskim sporazumom Srbija se obavezala da ne blokira Kosovo

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RSS: Briselskim sporazumom Srbija se obavezala da ne blokira Kosovo

Posle prijema Rukometnog saveza Kosova u punopravno članstvo Evropske rukometne federacije, naša kuća rukometa reagovala je saopštenjem za javnost, najavivši da će, kao i do sada, raditi u skladu sa stavovima državnih organa.

Saopštenje RSS-a prenosimo u celosti:

"I pored zalaganja i argumenata Rukometnog saveza Srbije, zemlje članice Evropske unije koje imaju većinu u Evropskoj rukometnoj federaciji su bile čvrste pri stavu da Kosovo dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << status punopravnog člana EHF-a, a samim tim i igranje svih zvaničnih utakmica. Osnovni argument je bio da taj proces predugo traje, kao i da se Briselskim sporazumom Srbija obavezala da ne blokira prijem i članstvo Kosova u međunarodne organizacije. O daljim potezima u vezi ove odluke, kao i u vezi nastupa tzv. reprezentacije Kosova, kao i o nastupima reprezentacije Srbije, Rukometni savez Srbije kao i do sada radiće u skladu sa stavovima državnih organa Vlade Republike Srbije i resornih Ministarstava“, navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Kandidatura Srbije,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.