RSE izvor: Odluka o liberalizaciji za Kosovo 4. maja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Maj.2016, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RSE izvor: Odluka o liberalizaciji za Kosovo 4. maja

Odluka o tome hoće li Kosovo dobiti viznu liberalizaciju biće objavljena u srijedu 4.maja, saznaje  RSE iz nezvaničnih izvora u Briselu.

Potpredsjednik Evropski komisije Frans Timmermans i  komesar Dmitris Avramopulos trebalo bi u srijedu u podne da saopšte odluku za Kosovo, kao i da li je Turska ispunila uslove za dobijanje vizne liberalizcije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << od juna, kako je do predviđeno planom EU - Turska  sa smanjenje dolaska izbjeglica u Evropu.

Ranije danas predsjednik Kosova Hašim Tači objavio je da Kosovo broji sate do odluke o viznoj liberalizaciji za njene građane.

“Slobodno možemo reći da je Kosovo ispunilo sve potrebne kriterijume za dobijanje preporuke za viznu liberalizaciju od Brisela, premda želim da naglasim da ovaj proceš više ne broji dane ili nedelje, već sate, i to je veoma dobra vest za noviju istoriju Kosova”, izjavio je Tači.

I ministar evropskih integracija, Bekim Čolaku, na svom Facebook nalogu je napisao da će ova nedelja biti veoma dinamična, ispunjena istorijskim vestima za mladu državu Kosovo.

“Ove vesti, iako zakasnele ali ne zbog naše krivice, obradovaće sve građane Republike Kosova”, kazao je Čolaku.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.