ROSU vezala i 16-godišnju devojku

Izvor: B92, 25.Feb.2012, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU vezala i 16-godišnju devojku

Gračanica -- Kosovski specijalci, pripadnici ROSU, u subotu rano ujutro stavili lisice 16-godišnjoj devojci i prebili sedmoricu Srba, saopštio je Dom zdravlja u Gračanici.

Najteže je povređen starac S.Ž., koji je prebačen kolima hitne pomoći u Gračanicu, gde mu je pružena urgentna medicinska pomoć.

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici najoštrije je osudio brutalnost kosovske policije i apelovao na sve humane ljude da zaustave maltretiranje dece, staraca i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ljudi samo zato što su pripadnici drugih etničkih zajednica.

"Kao posebnu brutalnost ističemo stavljanje lisica na ruke i držanje na podu 16-godišnjeg deteta, što je nezabeležena bestijalnost u istoriji moderne Evrope. Možemo samo da pretpostavimo kakve će psihičke traume imati dete zbog ovakve neljudskosti i bezdušnosti", navodi se u saopštenju Kolegijuma Doma zdravlja u Gračanici.

Dom zdravlja je naveo da je specijalna policija Kosova ROSU jutros izvršila brutalni i neprimereni pohod na Srbe iz Kosovskog Pomoravlja, ali nije navedeno da li je taj događaj povezan s jutrošnjim hapšenjem Srba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.