Putin priznao kosovske pasoše

Izvor: Kurir, 01.Avg.2015, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin priznao kosovske pasoše

Sportistima zeleno svetlo za putne isprave prištine

BEOGRAD - Ulazak s pasošima takozvane Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije moguć je samo u posebnim slučajevima i kad se učestvuje na sportskim događajima pod okriljem Međunarodnog olimpijskog komiteta ili Međunarodne sportske federacije, saopštila je Ambasada Rusije u Beogradu.

Iz ambasade navode da Rusija, na čijem čelu je Vladimir Putin, kao i niz drugih zemalja koje nisu priznale jednostrano >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << proglašenu nezavisnost Kosova, izdaje vize u obliku specijalnih formulara-umetaka za kosovske pasoše. Ulazni pečat o prelasku ruske granice u pasošima se ne udara, dodaje se.

- Ta procedura odgovara srpskoj praksi tretmana kosovskih dokumenata i uvedena je uz znanje srpske strane, koja je bila blagovremeno informisana. Principijelan stav Rusije o Kosovu, koji se bazira na međunarodnom pravu i rezoluciji SB UN 1244, ostaje nepromenjen - saopštila je ambasada.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.