Protiv Olivera Ivanovića svedočio zaštićeni svedok

Izvor: Blic, 06.Jul.2015, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protiv Olivera Ivanovića svedočio zaštićeni svedok

U osnovnom sudu u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je, saslušanjem prvog od dvojice zaštićenih svedoka, nastavljeno suđenje lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba.

Ivanovićev branilac, advokat Nebojša Vlajić, izjavio je Tanjugu da će suđenje biti nastavljeno i sutra davanjem iskaza jednog od dvojice zaštićenih svedoka tužilaštva i da će i sutrašnje kao i današnje ročište biti zatvoreno za javnost.

Vlajić je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dodao da je predviđeno da do četvrtka traje svedočenje zaštićenih svedoka.

Ivanović je optužen da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine a njegov slučaj je povezan sa penzionisanim srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem i još trojicom Srba.

Delibašcih, Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović osumnjičeni su ubistvo i pokušaj ubistva i svi oni uključujući i Ivanovića obuhavćeni su zajedničkom optužnicom a suđenje im je počelo 18. decembra 2014. godine.

Sva petorica optuženih Srba, izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Međunarodnim sudskim većem Osnovog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice predsedava Euleksov sudija iz Rumunije Roksana Komša.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.