Prosuo hemikalije, K. Mitrovica i Zvečan bez vode

Izvor: B92, 04.Sep.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosuo hemikalije, K. Mitrovica i Zvečan bez vode

Kosovska Mitrovica i Zvečan od četvrtka uveče su bez vode sa gradskog vodovoda zbog postojanja sumnje da voda nije bakteriološki i hemijski ispravna.

Kako se navodi, jedno lice je u kanalizaciju prosulo određenu količinu hemijske materije koja je nakon toga došla do Ibra.

Direktor JP „Vodovod – Ibar“ Miodrag Ralić izjavio je Tanjugu da su isključili snabdevanje vodom Kosovske Mitrovice i Zvečana zbog sumnje da je voda neispravna za upotrebu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ralić je rekao da će snabdevanje ove dve opštine na severu Kosova vodom biti normalizovano nakon što ekipe Zavoda za javno zdravlje iz Kosovske Mitrovice ispitaju vodu i utvrde njenu ispravnost.

Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da je jedno lice iz Zubinog Potoka lišeno slobode jer je prosulo određenu količinu hemikalije koja je dospela u reku Ibar.

Bojić je naveo da su meštani Zubinog Potoka oko 18.30 osetili neprijatan miris i prijavili policiji koja je istragom stigla do osumnjičenog koji je oko 20 časova priveden.

„Policija je u 20.00 privela osumnjičenog M.D. ko je kanalizaciju prosuo hemijsku materiju koja se nakon toga izlila u reku Ibar. Obavljen je razgovor sa njim, a odlukom tužioca određen mu je pritvor do 48 sati“, rekao je Bojić.

Količina ove materije koja je dospela u reku nije poznata, a pretpostavlja se da je reč o pentanu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.