Priština za nastavak dijaloga, ali sa jasnim ciljem - priznanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština za nastavak dijaloga, ali sa jasnim ciljem - priznanje

Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Priština posvećena nastavku dijaloga sa Beogradom, ali sa jasno merljivim ciljevima, navodeći "uzajamno priznavanje kao dve nezavisne i suverene države", preneo je RTS.

"Bez uzajamnog priznavanja dijalog nema smisla", rekao je Hodžaj, navodi javni servis pozivajući se na prištinski list "Zeri".

List citira i poznavaoce međunarodnih odnosa i evropskih integracija u Prištini, koji smatraju da Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mora da promeni ljude koji je predstavljaju u dijalogu i svoj pristup dijalogu sa Beogradom.

Kako navodi Zeri, oni smatraju da "insistiranje na direktnom priznavanju tokom dijaloga treba da bude bezuslovno".

Analitičari, kako navodi Zeri", smatraju da Priština nije do sada iskoristila sve mogućnosti dijaloga, tako da je neophodna "duboka promena formata dijaloga".

Restruktuiranje dijaloga podržao je i kosovski premijer Isa Mustafa, koji je na četvrtu godišnjicu Briselskog sporazuma rekao da ne bi bilo razumno da dijalog bude nastavljen na dosadašnji način.

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri, rekla je da ne zna kada će dijalog biti nastavljen, navodeći rezoluciju kosovske skupštine o prekidu dijaloga dok je Ramuš Haradinaj u rukama francuskih pravosudnih vlasti, koje razmatraju zahtev Srbije o njegovom izručenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Priština za nastavak dijaloga, ali s jasnim ciljevima"

Izvor: B92, 21.Apr.2017

Priština -- Kosovski ministar spoljnih poslova Enver Hodžaj izjavio je da je Priština posvećena nastavku dijaloga sa Beogradom, ali sa jasno merljivim ciljevima...Kako kaže, potrebno je "uzajamno priznavanje kao dve nezavisne i suverene države", preneo je RTS..."Bez uzajamnog priznavanja dijalog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.