Pričaćemo s Jablanovićem o smeni

Izvor: B92, 26.Jan.2015, 01:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pričaćemo s Jablanovićem o smeni"

Portparol Vlade Kosova Arban Abraši izjavio je da će s ministrom za povratak i zajednice Aleksandrom Jablanovićem razgovarati o njegovom smenjivanju.

Povod je to što je ministar Jablanovića "divljacima" nazvao Albance koji na Badnja veče nisu dozvolili Srbima da posete crkvu u Đakovici.

Abraši je za Radio-televiziju Kosova rekao da osuđuje nasilje u subotu u Prištini kada su učesnici protesta koji su zahtevali smenjivanje Jablanovića, kamenjem gađali policajce >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zgradu Vlade Kosova.

Portparol Vlade je rekao da Vlada Kosova od nadležnih organa traži da preduzmu adekvatne mere i zbog napada na Ambasadu Crne Gore u Prištini koja se nalazi u ulici u kojoj je tokom protesta bilo nasilja.

Protest u Prištini gde je bilo povređenih policajaca i uhapšenih demonstranata, bio je najbrojniji od niza protesta širom Kosova.

Komentarišući zahtev za smenjivanje ministra Jablanovića, upućen s tog protesta, portparol Abraši je rekao da Vlada ne radi po diktatu političkih stranaka, već samo na osnovu odluka Skupštine Kosova.

Lider Pokreta "Samoporedeljenje" Aljbin Kurti je u subotu zatražio od premijera Kosova Ise Mustafe da Jablanovića smeni do ponedeljka u 16 časova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.