Pretnje poslanicima Srpske: Napustite Kosovo ako podržite Specijalni sud

Izvor: Blic, 03.Avg.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretnje poslanicima Srpske: Napustite Kosovo ako podržite Specijalni sud

Predsednik Srpske liste Aleksandar Jablanović izjavio je danas da je pojedinim poslanicima Srpske liste zaprećeno da će morati da napuste Kosovo ako u skupštini glasaju za amandmane za formiranje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Aleksandar Jablanović

Jablanović je u izjavi Tanjugu istakao da su poslanici Srpske liste kojima su minulih dana upućene pretnje ipak u Prištini kako bi podržali formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Specijalnog suda za zločine OVK.

“Nelagodan je osećaj i biće takav sve dok policija ne sazna ko su odgovorni za pretnje.

Ovaj slučaj po meni ne sme i neće ostati zataškan kao što nisu smeli da se zataškaju ni slučajevi pretnji i napada na srpske građane na KiM,”- rekao je Jablanović.

On je podsetio da su nakon primljenih telefonskih pretnji, poslanici Srpske liste kojima je prećeno slučaj prijavili Kosovskoj policiji, dali su izjave, ali još nemaju povratnu informaciju iz policije.

“Mi ćemo dati potrebno vreme policiji da pronađe počinioca ili počinioce ovih pretnji i ukoliko se to ne desi u razumnom roku pokrenućemo ovo pitanje i u Skupštini Kosova i sa problemom upoznati predstavnike međunarodne zajednice,” kazao je Jablanović.

Pojedinim poslanicima Srpske liste upućene su pretnje kako bi odustali od podrške formiranju specijalnog suda za ratne zločine OVK.

U poslednjih nekoliko dana upućeno je nekoliko pretećih poziva pojedinim poslanicima Srpske liste u cilju zastrašivanja i odustajanja od podrške formiranju specijalnog suda za zločine OVK.

Sednica Skupštine Kosova na kojoj se raspravlja o glasanju o ustavnim amandmanima koji bi trebalo da omoguće donošenje zakona o formiranju specijalnog suda za zločine koje je počinila OVK u toku je.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.