Premijeri Zapadnog Balkana danas u Briselu o infrastrukturi

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijeri Zapadnog Balkana danas u Briselu o infrastrukturi

Premijeri pet zapadnobalkanskih zemalja i Kosova danas će u Briselu s komesarima Evropske komisije razgovarati o investicijama u ključnu saobraćajnu infrastrukturu koja treba da poveže region.

Premijer Sribje Aleksandar Vučić će se pored učešća na sastanku

"zapadnobalkanske šestorke", sastati s predsednikom Evropskog saveta

Donaldom Tuskom i komesarom za proširenje Johanes Hanom.

Vučić će predveče u okviru nove runde dijaloga Beograd-Priština >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razgovarati s kosovskim premijerom Isom Mustafom, kao i s albanskim premijerom Edijem Ramom i visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.

Evropski komesar Han, koji će zajedno s komesarkom za transport Violetom Bulc voditi susret, nedavno je na prvom sastanku šestorice premijera regiona u Prištini saopštio da je Evopska komisija spremna da obezbedi milijardu evra za finansiranje saobraćajne infrastrukture na Zapadnom Balkanu.

Evropska komisija je saopštila da se "očekuje da se na ovom sastanku zajedničkom izjavom potvrdi dogovor o izgradnji ključne saobraćajne  mreže i razmotre konkretni načini da se to ostvari".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.