Popović: Diplomatska aktivnost protiv prijema KiM u Unesko

Izvor: Večernje novosti, 04.Okt.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Diplomatska aktivnost protiv prijema KiM u Unesko

Srpska narodna partija (SNP) pozvala je Vladu Srbije da pokrene najširu diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u Unesko, izjavio je danas predsednik SNP Nenad Popović. Srbija, smatra Popović, treba da uputi otvoreni poziv za pomoć Rusiji da svojim diplomatskim kanalima utiče na što veći broj zemalja članica Unesko da glasaju protiv predloga za prijem Kosova u tu organizaciju. O tome, kako navodi, mora da se razgovara i sa ostalim zemljama BRIKS, sa prijateljima u Africi, Aziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Latinskoj Americi, a posebno sa državama članicama Izvršnog odbora Unesko, od SAD i Nemačke, preko Austrije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, do Crne Gore i Makedonije. "Ulaskom lažne države Kosovo u Unesko od Srbije se otima ono najvrednije i najsvetije, a to je Nemanjićko nasleđe koje je dokaz kontinuiteta srpske državnosti i crkve još od perioda srednjeg veka. Na tom nasleđu počiva celokupan identitet srpskog naroda", navodi Popović u pisanoj izjavi. Popović je poručio da se ne sme dozvoliti da identitet naroda bude otet, jer je narod bez identiteta narod bez budućnosti.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POZIV SNP VLADI SRBIJE: Pokrenuti diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u UNESKO

Izvor: Kurir, 04.Okt.2015

Ulaskom lažne države Kosovo u UNESKO", ukazuje SNP, "od Srbije se otima ono najvrednije i najsvetije, a to je Nemanjičko nasleđe koje je dokaz kontinuiteta srpske državnosti i crkve još od perioda srednjeg veka...BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) poziva danas u saopštenju Vladu Srbije da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.