Ponovo opljačkana jedina Srpkinja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2016, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo opljačkana jedina Srpkinja

Jedina Srpkinja u selu Donji Petrič kod Kline Kata Petanić Grujić (74) rekla je da su njoj noćas po šesti put nepoznati lopovi ukrali 25 kokošaka te da očekuje da joj i srpske i kosovske vlasti u potpunosti nadoknade i ovu ali i ranije nanetu štetu. Ona je rekla za agenciju Beta da nije čula kada su joj lopovi provalili u dvorište i kokošinjac.

"Rano jutros po jakom mrazu pošla sam kao i svako jutro da kokoškama dam hranu. Na moje zaprepašćenje u kokošinjcu od 28 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ugledala sam samo tri kokoške. Lopovi su ukrali 25 peradi", rekla je Kata i dodala da ju je krađa jako uznemirila.

Prema njenim rečima, lopovi su na ogradi napravili veliku rupu i upali u dvorište i kokošinjac i pokupili kokoške.

Ona je rekla da je obavestila Kosovsku policiju čija patrola je odmah došla.

"Policajci su rekli da će pripadnici posebne jedinice doći da obave uviđaj. Pored policije o krađi sam obavestila i pripadnike KFOR-a u Peći koji su rekli da će takođe doći da uzmu izjavu. Dolazak je obećao i službenik opštine Klina", rekla je Kata Petanić.

Prema njenim rečima, za poslednjih dvadesetak meseci ovo je šesti put da nepoznati počinioci kradu njene kokoške, a u junu je i fizički bila napadnuta u svojoj kući.

"Tokom tih šest provala lopovi su mi ukrali 76 kokošaka u vrednosti od oko 1.600 evra. Monasi manastira Visoki Dečani poklonili su mi jato peradi posle jedne krađe. Kosovsko ministarstvo za povratak nadoknadilo mi je samo deo štete posle druge krađe", kazala je Kata Petanić.

Kazala je da takođe očekuje da kosovske i srpske vlasti nadoknade i poljsku štetu koju su krave pastira Albanaca nanele na njivama koje su bile zasejane pšenicom i kukuruzom, a čiju je štetu prijavila.

Ona je dodala s komšijama Albancima živi u razumevanju i da joj porodica Dakaj pomaže oko setve i žetve,i da čuvaju njenu kuću i imanje kada kakvim poslom ide u Srbiju
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpkinji s Kosova lopovi šesti put odneli kokoške

Izvor: B92, 11.Dec.2016

Klina -- Srpkinja u selu Donji Petrič kod Kline Kata Petanić Grujić (74) rekla je da su njoj noćas po šesti put nepoznati lopovi ukrali 25 kokošaka...Kako navodi, očekuje da joj i srpske i kosovske vlasti u potpunosti nadoknade i ovu ali i ranije nanetu štetu...Ona je rekla za agenciju Beta da...

Nastavak na B92...

Ponovo opljačkana jedina Srpkinja u Donjem Petriču

Izvor: Beta, 11.Dec.2016

Jedina Srpkinja u selu Donji Petrič kod Kline Kata Petanić Grujić (74) rekla je da su joj noćas po šesti put nepoznati lopovi ukrali 25 kokošaka te da očekuje da joj i srpske i kosovske vlasti u potpunosti nadoknade i ovu ali i ranije nanetu štetu.Ona je rekla za agenciju Beta da nije čula kada...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.