Policija uspela da spase jednu devojku na Kosovu: Uhapšeni Albanci zbog trgovine ljudima

Izvor: Telegraf.rs, 21.Jun.2017, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija uspela da spase jednu devojku na Kosovu: Uhapšeni Albanci zbog trgovine ljudima

Na Kosovu je zbog trgovine ljudima uhapšeno pet lica, a pronađena je i 16-godišnja devojka koja je ranije prijavljena kao nestala u Lipljanu, potvrđeno je iz Kosovske policije. Devojka je pronađena nakon istrage koja je pokrenuta 14. juna.

Zbog ovog slučaja priveden je muškarac, koji je držao pod kontrolom devojku, koristeći, kako se navodi, njenu tešku ekonomsku situaciju i porodične okolnosti i prisilio je na seksualnu eksploataciju. U naknadnoj akciji, priveden je još jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << muškarac.

U drugom slučaju, tokom kojeg je pretresen jedan od lokala u Peći, privedena su dva muškarca albanske nacionalnosti, dok je 24-godišnjoj devojci, po skraćenoj proceduri, naloženo da se pojavi pred Osnovnim sudom u Peći.

Oni se terete da su izvršili dela "omogućavanje ili prisiljavanje na prostituciju" i "pružanje prostora za obavljanje prostitucije". Odlukom opštinskog inspektorata zatvoren je i lokal koji je pretresen.

Od početka 2017. radi sprečavanja trgovine ljudima i prostitucije, Kosovska policija sprovela je niz akcija širom Kosova.

Pretresane su desetine lokala, a sprovedene su i pojedinačne akcije hapšenja.

(Telegraf.rs/Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Trgovci ljudima uhapšeni na Kosovu: Terali devojke na prostituciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2017

Oteli devojku (16) i prisilili je na seksualnu eksploataciju..Kako je saopštila policija, petoro ljudi je uhapšeno zbog trgovine ljudima, na teritoriji Kosova...Osumnjičeni za trgovinu ljudima uhapšeni su u ponedeljak...Pronađena je i 16-godišnja devojka koja je ranije prijavljena kao nestala u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.