Počinje suđenje Ivanoviću

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje Ivanoviću

KOSOVSKA MITROVICA - Pred Osnovnim sudom u Kosovskoj Mitrovici danas počinje suđenje lideru Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću i još četvorici Srba, optuženih da su počinili neka od najtežih krivičnih djela 1999. i 2000. godine.

Ivanoviću je stavljeno na teret da je 1999. godine u regionu Kosovske Mitrovice počinio krivično djelo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom.

Optužnicu protiv Ivanovića podnio je međunarodni tužilac >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << DŽonatan Ratel. Ukoliko sud prihvati navode optužnice, Ivanović bi mogao biti kažnjen od pet godina zatvora do doživotne robije.

Ostala četvorica Srba Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić, te Aleksandar Lazović optuženi su za ubistvo i pokušaj ubistva u Kosovskoj Mitrovici u periodu od kraja 1998. do završetka bombardovanja 1999. godine.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić rekao je Srni da je "odbrana spremna", odnosno da je odavno bila spremna.

"Odbrana je spremna pa makar suđenje trajalo više meseci", kaže Vlajić i dodaje da se očekuje svjedočenje više od sto svjedoka.

Vlajić je uvjeren da će suđenje trajati dugo, ali da će navodi tužioca pasti u vodu jer nisu utemeljeni na bilo kakvim dokazima.

Na prvom pojavljivanju pred sudom sva petorica optuženih Srba izjasnila su se da nisu krivi za djela koja im se stavljaju na teret. /kraj/nz/msb
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.