Počeo sastanak Vučića i Mustafe u Briselu

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo sastanak Vučića i Mustafe u Briselu

Premijeri Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Isa Mustafa danas su počeli sastanak u Briselu u okviru nove runde dijaloga Beograd-Priština.

Po ranijem saopštenju Kabineta visoke predstavnice EU Federike Mogerini koja posreduje u dijalogu, dvojica premijera razmatraju napredak u sprovodjenju sporazuma sa prethodnih sastanaka i razgovaraju o daljim koracima u normalizaciji odnosa.

Poslednji susret dve strane bio je 9. februara, kada je potpisan sporazum o pravosuđu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Vlada Srbije je najavila da će im prioritet u daljim razgovorima biti formiranje Zajednice srpskih opština, a Beograd i Priština se međusobno optužuju za neispunjavanje dogovora.

Dve strane bi trebalo da razmotre i pitanja iz oblasti telekomunikacija i elektroenergetskog sektora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Počeo sastanak Vučića i Mustafe u Briselu

Izvor: Akter, 21.Apr.2015

Premijeri Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Isa Mustafa danas su počeli sastanak u Briselu u okviru nove runde dijaloga Beograd-Priština..Po ranijem saopštenju Kabineta visoke predstavnice EU Federike Mogerini koja posreduje u dijalogu, dvojica premijera razmatraju napredak u sprovođenju sporazuma...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.