Peticija: Odbrana sa slobode za Ivanovića

Izvor: Press, 16.Apr.2014, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija: Odbrana sa slobode za Ivanovića

"Bez namere da utičemo na sudski proces, jer i sami želimo da se dokaže nevinost Olivera Ivanovica, peticija ima za cilj da se tužilaštvu skrene pažnja da omogući Ivanoviću ista prava koja imaju i ostali osumnjičeni u krivičnom postupku", navodi se u saopštenju.

Peticija se može potpisati svakog dana u kancelariji GI ",Srbija, demokratija, pravda“ u Kosovskoj Mitrovici.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović uhapšen je krajem januara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zbog sumnje da je učestvovao u zločinima počinjenim na Kosovu tokom 1999. i 2000. godine, uključujući teško ubistvo. 

Nakon više od mesec dana provedenih u pritvoru u Prištini on je oko nedelju dana štrajkovao glađu zahtevajući da bude premešten u pritvor u Severnoj Mitrovici što se i dogodilo 12. marta.

Ivanović je jedan od pritvorenih Srba na Kosovu za koje je Vlada Srbije dala garancije da će u slučaju da mu se dozvoli odbrana sa slobode biti u svakom trenutku dostupan ovdašnjem pravosuđu. 

Događaji za koje se Ivanović tereti su već bili predmet UNMIK pravosuđa na Kosovu, 2001. godine, kada je suđeno Igoru Simiću za događe od 14. aprila 99, a 2003. suđeno je Stevi Žigiću za događaje od 3. februara 2000. godine. 

U oba slučaja su bile oslobađajuće presude i u oba slučaja je saslušano jako puno svedoka koji su detaljno svedočili o tome šta se tada dešavalo, ali nije bilo svedoka koji su teretili Olivera Ivanovića. 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Žena Olivera Ivanovića: Izjava Nataše Kandić je jako važna

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2014, 08:15

Trogodišnji Bogdan redovno posećuje tatu, ne razume gde se nalazi, izbegavamo da pred njim pričamo o tome. Ne želim da već sada oseti nepravdu, priča za "Vesti" Milena Ivanović, supruga lidera Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda Olivera Ivanovića koji je priveden krajem januara...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.