Pasoše priznaju samo sportistima

Izvor: Vesti-online.com, 04.Avg.2015, 05:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pasoše priznaju samo sportistima

Ambasada Rusije u Srbiji saopštila je da je ulaz sa pasošima takozvane Republike Kosovo na teritoriju Ruske Federacije moguć, ali samo u određenim slučajevima.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kazao je da je Rusija morala da prizna putnu ispravu koju izdaju vlasti u Prištini, ali da to ne menja njihov stav o Kosovu.

Dačić je objasnio da je Rusija bila obavezna da u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem MOK-a ili >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << međunarodne sportske federacije, omogući ulaz na svoju teritoriju sportistima sa pasošima takozvane Republike Kosovo.

On je naglasio da takva odluka Moskve ne znači uvod u priznavanje kosovskih dokumenata.

- To je, nažalost, posledica prijema Kosova u MOK i svi to moraju da poštuju. Ruski stav o statusu Kosova ostaje nepromenjen.

Diplomatsko predstavništvo Rusije u Beogradu pojasnilo je da su "određeni slučajevi" kada će prihvatiti putne isprave Kosova, one koje se temelje na ispunjavanju međunarodnih obaveza Ruske Federacije u svojstvu strane-primaoca događaja, koji se organizuju preko multilateralnih struktura, čiji je član ili učesnik takozvana Republika Kosovo, kao i radi obezbeđenja učešća njenih predstavnika u sportskim događajima, koji se održavaju na teritoriji Rusije pod okriljem MOK-a ili relevantnih međunarodnih sportskih federacija.

- U drugim svrhama procedura ulaza lica sa kosovskim pasošima na teritoriju Rusije ne menja se. Dakle ovaj ulaz nije moguć - saopštila je ruska ambasada.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.