Pao deo fasade u Kosovskoj, na sreću nema povređenih

Izvor: Blic, 21.Apr.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao deo fasade u Kosovskoj, na sreću nema povređenih

Na sreću niko nije povređen kada je deo fasade sa zgrade u Kosovskoj ulici broj 8, pao na trotoar, rekao je generalni direktor Gradskog stambenog Nikola Kovačević i dodao da tom prilikom nije pričinjena ni materijalna šteta.

On je rekao da je gradska građevinska inspekcija u obavezi da izađe na teren i utvrdi činjenično stanje.

Prema njegovim rečima, radi se o zgradi koja nije u sistemu održavanja Gradskog stambenog jer sa skupštinom stanara te zgrade nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sklopljen ugovor o održavanju.

Pročitajte još

STRAŠNO Srušila se betonska fasada na ulazu Dečje bolnice u Tiršovoj!

POSLE OPERACIJE Oporavlja se dečak kome je pala fasada na glavu

PONOVO Pala fasada na parking na Dorćolu

On je apelovao na stanare te zgrade da ako nemaju, što pre oforme skupštinu stanara, i sklope ugovor sa tim javnim preduzećem o održavanju fasade zgrade.

Kovečević je naveo da je 14.000 zgrada u Beogradu u sistemu održavanja Gradskog stambenog, a da je njih oko 12.000 ne održava to javno preduzeće, podsetivši da je Gradsko stambeno već pokrenulo opsežnu akciju obijanja fasada za koje se proceni da nisu ispravne i da bi mogle da padnu.

Inače, ovo je treći slučaj padanja fasada u Beogradu u poslednjih mesec dana.

Krajem marta deo fasade se odlomio sa izgrade na uglu Makedonske i Cetinske ulice kada je povređen dečak, a pre sedam dana obrušen je deo fasade na ulazu u Dečju kliniku u Tiršovoj ulici i tom prilikom nije bilo povređenih.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.