PRONAĐENA MASOVNA GROBNICA SRBA NA KOSOVU: Albanac otkriva gde je zakopao nastradale

Izvor: Kurir, 02.Sep.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRONAĐENA MASOVNA GROBNICA SRBA NA KOSOVU: Albanac otkriva gde je zakopao nastradale

Stariji Albanac iz Đakovice rešio je da otkrije grobnicu Srba u kojoj se nalaze posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala.

BEOGRAD - On tvrdi da je 1999. godine  naišao na tela  ubijenih i zakopao ih , i da je, pošto je sada star,  rešio da progovori  o svemu i pokaže lokaciju koja tek treba da se proveri. Albanac hoće da tajnu poveri svojim nekadašnjim sugrađanima Srbima jer je jako star i želi da podeli istinu, navode mediji.

Sa njim su razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predstavnicima Đakovčana i veruju u istinitost svedočenja jer je prepoznao  jednu nestalu osobu za koju se sumnjalo da je ubijena na području tog grada.

- Imam informaciju  o lokaciji u Đakovici, koju sam dobio  od Albanca koji je sklonio tela  i zakopao ih. Tela je našao nakon progona Srba iz Đakovice, sredinom juna 1999 godine, a zatekao ih je u fazi raspadanje. On nije mogao da kaže koliko je tačno tela zatekao. Autentičnost njegove priče potvrđuje činjenica  da je jedno telo prepoznao. Znao je tačno o kome je reč-  kazao je za medije  predsednik Saveza  udruženja raseljenih sa KiM  Milenko Jovanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.