POSLE 16 GODINA Đurić: Srbija zainteresovana za avioliniju Beograd-Priština

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLE 16 GODINA Đurić: Srbija zainteresovana za avioliniju Beograd-Priština

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da je Srbija zainteresovana za obnavljanje letova između Beograda i Prištine nakon 16 godina, ali da je to pitanje različito i odvojeno od pitanja kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.

- Pitanje kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora je statusno pitanje koje se tiče suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, u vezi sa kojim je pozicija Srbije definisana Ustavom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakonima i drugim domaćim i međunarodnim propisima, dok je pitanje uspostavljanja aviolinije prevashodno komercijalno pitanje za koje je moguće naći rešenje u dijalogu - rekao je Đurić, a prenosi Kancelarija za KiM.

Prema njegovim rečima, Srbija se u kontinuitetu zauzima za rešavanje svih spornih pitanja u odnosima sa Kosovom kroz dijalog i uz uzdržavanje od jednostranih poteza.

Đurić je naveo da reaguje povodom spekulacija u prištinskim medijima o potezima Srbije u vezi sa pitanjem kontrole nad donjim slojem vazdušnog prostora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.