Orban Mustafi: Stabilan Balkan stratešški važžan za Mađarsku

Izvor: Blic, 03.Maj.2016, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban Mustafi: Stabilan Balkan stratešški važžan za Mađarsku

Mađarski premijer Viktor Orban u ponedeljak je u Budimpešti, u razgovoru sa kosovskim kolegom Isom Mustafom, istakao da je stabilnost zapadnog Balkana od strateškog značaja za Mađarsku, saopšteno je iz kabineta predsednika mađarske vlade.

Orban je sa Mustafom razgovarao o bilateralnim odnosima i naveo da će Mađarska održavati snažne veze sa Kosovom, rekao je portparol mađarskog kabineta Bertalan Havasi, prenosi MTI.

Orban i Mustafa su se dogovorili da pokrenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << program finansijske podrške kako bi se pomoglo mađarskim kompanijama za upravljanje vodama da uđu na tržište Kosova.

Dogovorili su se da i Mađarska ponudi državne školarine za više studenata kosovskog univerziteta, dodaje mađarska agencija.

Prištinski list Zeri je u petak objavio da će Mustafa, uoči sutrašnjeg Kongresa Evropske fudbalske unije u Budimpešti, lobirati kod mađarskog kolege Viktora Orbana kako bi kosovski savez dobio članstvo u UEFA.

- Musafa odlazi u Mađarsku i iskoristiće priliku da lobira za prijem Kosova u UEFA - rekao je za Zeri kosovski ministar omladine i sporta Kujtim Šalja.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.