Izvor: Blic, 28.Sep.2016, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opštinska nepokretnost na korišćenje Sudskom savetu Kosova

Članovi Odbora za politiku i finansije Skupštine opštine Gračanica usvojili su danas predlog odluke o dodeli opštinske nepokretne imovine na dugoročno korišćenje Sudskom savetu Kosova, radi izgradnje odeljenja Osnovnog suda Priština u Gračanici.

Kako je navedeno u saopštenju, nepokretna imovina odnosi se na dodelu parcele površine 15 ari.

Članovi Odbora su odlučili i da se na sednici SO razmatra budžet za period 2017 - 2019. godinu, kao i Pravilnik o porezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na imovinu za 2017. godinu.

Predsedavajuća Brankica Kostić je obrazložila Plan rada Skupštine za 2017. godinu.

Odlučeno je da se na sednici SO razmatra i Uredba za sprovodjenje zakona o specijalnoj zaštićenoj zoni manastira Gračanica.

U saopštenju je istaknuto da je ta tačka izazvala najveću raspravu jer su odbornici istakli da su zabrinuti da će se Uredbom sprečiti dalja urbanizacija Gračanice, s obzirom da je, izmedju ostalog, zabranjena izgradnja objekata većih od 13 metara, odnosno viših od manastira.

Pravnik Bojan Stojanović je obrazlažući Uredbu rekao da je cilj olakšati primenu zakona o specijalnim zaštićenim zonama.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.