Opozicija u Prištini: Vlast smislila neradni petak da spreči proteste

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija u Prištini: Vlast smislila neradni petak da spreči proteste

Opozicione stranke ocenile su danas da je odluka Vlade Kosova da petak, 27. novembar bude neradni dan umesto ponedeljka smišljeni čin te vlade da onemogući masovnost na manifestaciji opozicije koja se organizuje u subotu, 28. novembra u Prištini protiv Sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) i demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Prema rečima poslanice Samoopredeljenja Šćipe Pantina, odluka da petak bude neradni dan je podstrek građanima da napuste Kosovo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Vlada koristi drugu taktiku da spreči učešće građana na manifestaciji opozicije zakazanoj za 28. novembar. Danas, četiri dana unapred, što se nikada do sada nije dogodilo, isplaćene su plate zaposlenima u administraciji, dok su petak proglasili neradnim danom, kako bi stimulisali građane da odu za vikend van Kosova - napisala je Pantina na društvenoj mreži Fejsbuk, a preneli su prištinski mediji.

Generalni sekretar Ministarstva javne uprave Fitim Sadiku je rekao da nije bilo posebnog razloga niti motiva da se petak proglasi neradnim danom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uoči protesta na Kosovu: Simić poziva da se ne upire prstom u komšije Srbe

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 12:48

Predsednik Građanske inicijative "Srpska lista" Slavko Simić apelovao je danas na učesnike protesta opozicionih partija na Kosovu koji je zakazan za subotu, 28. novembar u Prištini da ne "upiru prstom u svoje komšije Srbe" i ne podgrevaju atmosferu netrpeljivosti i i nacionalizma...Simić je za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.