Oliver Ivanović veruje da je postupak u završnoj fazi

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jul.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović veruje da je postupak u završnoj fazi

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je da veruje da je sudski postupak protiv njega u Kosovskoj Mitrovici ušao u završnu fazu i da može uskoro očekivati, makar, odbranu sa slobode.

"Do danas su salsušana 43 svedoka, ali niko od njih me nije doveo u vezu sa delima koja mi se stavljaju na teret. Neki od njih odlučno su odbili da se bave spekulacijama, iako ih je tužilac uporno navodio na to. Svi svedoci do sada su bili Albanci, građani Mitrovice, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << me poznaju od detinjstva", rekao je Ivanović u intervjuu za "Kurir".

Ivanović je već godinu i po dana u pritvoru u Kosovskoj Mitrovici zbog optužbi da je počinio ratni zločin tokoma NATO bombaradovanja SRJ.

"Verujem da je postupak ušao u završnu fazu, pa se makar odbrana sa slobode može očekivati uskoro. Ne sumnjam u konačan rezultat", rekao je Ivanović.

On je naglasio da mu mnogo znači podrška koju dobija od srpskih vlasti.

"Vlast u Srbiji mi je od samog početka pomagala onoliko koliko je to moguće u ovoj situaciji, a da sud to ne doživi kao pritisak. Mnogo mi kao čoveku znači to što su moj slučaj u SB UN izneli predsednik Nikolić, premijer Vučić i ministar Dačić. To utiče na povećano interesovanje mnogih posmatrača koji prisustvuju ročištima, i to je dobro", dodao je Ivanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.