Izvor: Blic, 25.Jun.2016, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 600 motora stiglo na desetu “Bajk rok misiju u Kosovskoj Mitrovici

Oko šest stotina bajkera iz zemlje i regiona stiglo je danas u popodnevnim satima u Kosovsku Mitrovicu u okviru jubilarne, desete “Bajk rok misije”.

U Kosovsku Mitrovicu su stigli bajkeri iz cele Srbije, BiH, Makedonije, Nemačke, Austrije, Italije, Slovenije.

Broj pristiglih motora je mnogo manji od najavljenih dve hiljade a Duššan Stanković iz Harley Davidson kluba Srbija kaže da je u pitanju između ostalog nedostatak vremena i finansijskih sredstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
“U Kosovsku Mitrovicu je stiglo oko 600 motora. Problem je što se u više gradova u Srbiji održavaju moto skupovi, verovatno su i malo premoreni, malo nedostatak sredstava i malo se zakazalo sa brojem, mada je deseta, jubilarna …ali ipak smo zadovoljni, došli smo da damo podršku braći na Kosovu”, rekao je Stanković.

Ovde smo deseti put zaredom, uvek smo dobrodošli i to nam daje elan za nastavak narednih bajk rok misija, dodao je Stanković.

Bajkeri su u Kosovsku Mitrovicu stigli oko 18 časova, a za večeras će u okviru programa biti priređen vatromet i neizostavno paljenje guma. Na koncertu na platou ispred srednje tehničke škole "Mihajlo Petrović Alas" nastupiće bend R.U.Lj.A iz Raške i grupa Predigra iz Šapca.

Najstariji učesnik Bajk rok misije je 87- godišnja Desanka Stanković koja je, iako zvuči neverovatno za njene godine, u Kosovsku Mitrovicu, kao i ostali bajkeri, došla na motoru.

Kaže, voli motore zbog svoje dece, a na KiM voli da dođe, jer su njena deca ovde rođena, a i živela je nekad u južnom delu Kosovske Mitrovice.

“Volim motore zato što su moja deca motoristi i zbog njih volim i želim da im ispunjavam neke želje”, kaže Desanka i dodaje da iako je zagazila u devetu deceniju života, nije joj bilo teško da na motoru dođe u Kosovsku Mitrovicu i to sedmi put.

Bajkeri, poznati i po svom humanitarnom radu, sutra nastavljaju u tom pravcu i uručiće poklone, majice deci sa posebnim potrebama iz Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Kosovski božur” u Kosovskoj Mitrovici.

S obzirom na to da će na Vidovdan u Kosovskoj Mitrovici biti postavljen spomenik Knezu Lazaru jedan broj bajkera će ostati u gradu na Ibru i prisustvovati ovom događaju.

Za bajkere je obezbeđen smeštaj u balon sali u Zvečanu, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju ove godine je tehnička i logistička podrška ovog skupa.

Organizatori Bajk rok misije su Harley - Davidson Serbia, MK Čivija iz Šapca i MK 028 iz Kosovske Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.