Novi nacionalni rekord Ivane Španović!

Izvor: RTS, 31.Jan.2015, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi nacionalni rekord Ivane Španović!

Ivana Španović oborila nacionalni rekord u trci na 60 metara. Mihajlović ne računa na Etoa od starta meča. Kosovo primljeno u Međunarodnu uniju biciklizma. Fonjini i Boleli najbolji u dublu. Mlada košarkaška reprezentativka Srbije Aleksandra Crvendakić četvrta najbolja mlada igračica u Evropi 2014. godini. Krunić potpisao za Borac iz Čačka.
22.54 - Fudbaleri Rome počeli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaostaju u trci za titulom prvaka Italije, pošto su kod kuće odigrali 1:1 sa Empolijem.
Empoli je poveo golom Masima Makaronea iz penala u 39. minutu, a izjednačio je Maikon u 57.
Obe ekipe završile su meč sa po 10 igrača već u prvom poluvremenu, pošto je Konstantinos Manolas iz Rome dobio direktan crveni karton kada je napravio penal u 38. minutu.
U nadoknadi prvog poluvremena Rikardo Saponara je dobio drugi žuti karton, tako da je i Empoli ostao sa 10 igrača.
Roma posle ovog remija ima 43 boda, dok lider Juventus ima 49, ali i meč manje, pošto u nedelju igra u gostima protiv Udinezea. Empoli je 16. na tabeli sa 20 bodova.
Ranije danas, Đenova i Fiorentina takođe su odigrale nerešeno - 1:1. 
20.44 - Atletičarka Vojvodine Ivana Španović postavila je državni rekord na mitingu u Novom Sadu, pošto je trku na 60 metara prešla za 7,31 sekundi.

Ona je oborila rekord star 10 godina u vlasništvu Vukosave Đapić, koja je ostvarila vreme od 7,34 sekundi.
Španovićeva je na taj način uspela da zabeleži rekorde u svim starosnim kategorijama, a vlasnica rekorda je i u skoku u dalj.
Drago mi je da je Ivana njen napredak u brzini uspela da potvrdi i na samom takmičenju. Kroz treninge se videlo da je spremna za rekord i iskreno se nadam da će se državno prvenstvo za seniore i seniorke ipak održati sledeće nedelje. To će biti još jedna idelna prilika za brze trke i poboljšanje forme, rekao je trener Goran Obradović.
Španović će prvi nastup u skoku u dalj ove godine imati na mitingu u Birmingemu 21.februara. 
19.13 - Fudbaleri Demokratske Republike Kongo plasirali su se u polufinale Kupa afričkih nacija, pošto su u prvom četvrtfinalu posle preokreta pobedili Kongo sa 4:2.
Kongo je na utakmici igranoj u Bati u Ekvatorijalnoj Gvineji poveo sa 2:0 golovima Fereborija Dorea u 55. i Bifume Kulose u 62.
DR Kongo je smanjio na 2:1 u 65. minutu posle gola Mbokanija Bezue, da bi Žeremi Bokila izjednačio u 75. Žoel Kimvaki je doneo prednost je svom timu u 75. da bi sjajni Bezua u nadoknadi vremena postigao još jedan gol za potvrdu pobede.
DR Kongo će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom derbija Obala Slonovače - Alžir, koji se igra u nedelju.
U subotu je na programu još jedno četvrtfinale, u kome se sastaju Tunis i domaćin Ekvatorijalna Gvineja.
17.31 - Dosadašnji fudbaler CSKA Sejdu Dumbija karijeru će nastaviti u italijanskoj Romi, saopštio je moskovski klub.
CSKA nije saopštio za koliko novca je prodao reprezentativca Obale Slonovače, a Goal.com navodi da je reč o sumi od 14,4 miliona evra.
Dumbija (27), koji trenutno nastupa sa reprezentacijom na Afričkom kupu nacija, sa ekipom CSKA je osvojio dve titule u ruskom šampionatu, a dva puta je bio i najbolji strelac lige.
On je u CSKA proveo poslednjih pet godina.
16.30 - Trener Sampdorije Siniša Mihajlović rekao je da kamerunski fudbaler Samjuel Eto nije spreman da odigra ceo meč protiv Torina.

Nemoguće je da Eto zaigra od početka meča. Nije spreman. Kad bude bio u pravoj formi, igraće. Pravila su ista za sve... Naravno, tokom meča može da uđe u igru, a kvalitetan igrač poput njega može da promeni tok utakmice u svakom trenutku, kazao je Mihajlović za italijanske medije.

Sampdorija sutra gostuje Torinu u 21. kolu Serije A. Ekipa Siniše Mihajlovića je peta na tabeli sa 34 boda, dok je Torino na 13. poziciji sa devet bodova manje.

To će biti teška, kao i sve u Seriji A. Torino je bez poraza u poslednjih sedam utakmica, prikupuli su za to vreme 12 bodova. Samo je Juventus bio bolji. Ako budemo igrali onako kako znamo, imamo dobre šanse da bodove odnesemo kući, rekao je Mihajlović.
15.00 - Biviši fudbaler Vojvodine Igor Đurić novo je pojačanje Rada za prolećni deo sezone. Iskusni štoper je stigao na pripreme u Antaliju i odradio prvi trening sa "građevinarima".
Rad ima dobar tim, na nama je da radimo i nadam se da će nas povrede zaobići. Od ekipe očekujem da u svaku utakmicu uđe maksimalno i ide na pobedu, rekao je 29-godišnji Đurić.
On je u dva navrata igrao za Vojvodinu, a tokom karijere nastupao je za Srem, holandski Herenven i Al Šarjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
14.40 -  Italijanski teniseri Fabio Fonjini i Simone Boleli osvoji su titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u konkurenciji dubolova. Fonjini i Boleli su u finalu Australijan opena pobedili Francuze Pjer-Iga Erbera i Nikolasa Maua sa 2:0, po setovima, 6:4, 6:4.

12.20 - Doskorašnji košarkaš Trabzona Đani Laval karijeru će nastaviti u Panatinikosu, saopštio je grčki klub.
Laval je imao otvoreni ugovor sa Trabzonom za koji je u turskom prvenstvu postizao 9.9 poena i 5.8 skokova. On igra na poziciji krilnog centra i centra, a prošle sezone je sa uspehom nosio dres Armanija.
Laval je završio koledž Džordžija Tek, a tokom karijer igrao je za Finks Sanse, Zelenu Goru, Roan, Virtus, Rigu i nekoliko kineskih klubova.
11.30 - Doskorašnji fudbaler Donjeg Srema Rade Krunić potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa čačanskim Borcem, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.
Krunić je ove zime bio na meti Partizana, Vojvodine i još nekoliko klubova, dok je letos njegovo ime povezivano sa Crvenom zvezdom.
Posle svega što se dešavalo u proteklom periodu Borac je bio nakonkretniji i najkorektniji pa nije bilo dileme oko dolaska. Uslovi pod kojima sam potpisao ugovor mi maksimalno odgovaraju i mislim da će upravo Borac biti moja odskočna daska ka odlasku u inostranstvo, što je svakako težnja svih igrača sa naših prostora, rekao je Krunić.
Borac je prvi deo sezone završio na 14. mestu sa 13 bodova, a na startu prolećnog dela šampionata 21. februara gostovaće Donjem Sremu u Pećincima.
Trudiću se da se radom izborim za mesto u timu. Želim da se odužim klubu koji je u jednom dosta specifičnom trenutku za mene bio korektan i da ostavim trag u Borcu, zaključio je Krunić.
On je peto piojačanje Borca u zimskom prelaznom roku, prethodno su u redove čačanskog superligaša stigli Majkl Tavijah, Đuro Zec, Ivan Josović i Ognjen Ožegović.
11.00 - Kosovska biciklistička federacija primljena je u privremeno članstvo u Međunarodnoj uniji biciklizma (UCI).
Kako javlja portal koha.net, UCI je na sastanku u Taboru u Češkoj, pred Svetski šampionat u biciklizmu, odlučio da Kosovo bude primljeno u privremeno članstvo što će omogućiti da učestvuje u takmičenju u svim disciplinama.

Zahtev za punopravno članstvo Kosova u UCI će biti razmotren na Kongresu koji treba da bude održan u septembru ove godine.
10.30 - Mlada košarkaška reprezentativka Srbije iz Loznice Aleksandra Crvendakić četvrta je najbolja mlada igračica u Evropi 2014. godini.
Crvendakićeva je bila treća u izboru navijača, ali kada su sračunati i glasovi stručnjaka, pala je za jedno mesto. Ona je dobila 6.338 glasova navijača, i 82 poena od eksperata, uz ukupan koeficijent 0,0949.
Na svom Fejsbuk profilu Crvendakićeva je objavila da je ovo za nju "veliki uspeh" i da će joj "velika podrška navijača biti podstrek u daljoj karijeri".
Najbolja mlada igračica Evrope prema izboru Fibe je Angela Salvadores iz Španije, druga njena sunarodnica Astou Ndour, dok je treća predstavnica Francuske Olivija Epoupa.
Crvendakićeva je prošle sezone u ovom izboru bila na sedmom mestu. U 2014. godini ima dva četvrta mesta na Evropskim prvenstvima za igračice do 18 i 20 godina, a na juniorskom takmičenju je izabrana u petorku šampionata.
Srpska košarkašica nastupa za mađarski Šopron, a predhodno je nosila dres Crvene zvezde. Karijeru je započela u Loznici.
10.00 - Direktor mlađih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Mitar Mrkela smatra da je Jagodina jedan od važnijih centara za razvoj omladinskog fudbala u Srbiji, pošto taj klub nudi dobre uslove za treninge i napredak mladih igrača.
"Kada mi selektori predlažu spiskove koje treba da potpišem za razna okupljanja, tu se uvek nalaze imena igrača iz Jagodine, u svim selekcijama ima igrača odavde. Jagodina je sigurno jedan od važnijih centara za razvoj omladinskog fudbala u Srbiji i mi je tako i tretiramo", rekao je Mrkela.
Prema njegovim rečima, rezultati koje omladinska škola Jagodine postiže u poslednje vreme su vidljivi i "to daje osećaj sigurnosti" da će iz tog kluba ponići još kvalitetnih igrača.
On je rekao da se Jagodina potrudila da svoju infrastrukturu za rad sa svim selekcijama podigne na viši nivo.
"Često dolazim u Jagodinu i vidim da se stalno dešavaju neke nove stvari. U saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije ovde će za nekoliko meseci biti otvoren jedan teren sa veštačkom travom", najavio je Mrkela.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španovićeva postavila državni rekord - u sprintu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Jan.2015

Atletičarka Vojvodine Ivana Španović postavila je državni rekord na mitingu u Novom Sadu, pošto je trku na 60 metara prešla za 7,31 sekundi...Ona je oborila rekord star 10 godina u vlasništvu Vukosave Ðapić, koja je ostvarila vreme od 7,34 sekundi...Španovićeva je na taj način uspela da zabeleži...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.