Novi film Malagurskog: Kosovo - momenat u civilizaciji

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2017, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi film Malagurskog: Kosovo - momenat u civilizaciji

Boris Malagurski radi na svom novom filmskom ostvarenju, koje ima za cilj da svetskoj javnosti predstavi srpsku Unesko baštinu na Kosovu i Metohiji, da objasni ko je ugrožava i zašto ona mora da ostane baština Srbije.

„Ujedno će na originalan, kreativan, dinamičan, istinit, nepristrasan, medijski pismen, pitak i profesionalan način da se promoviše i značaj toga da Dečani, Pećka patrijaršija, Crkva Bogorodice Ljeviške i Gračanica zadrže svoj aktuelni identitet izvorišta srpske kulture i ostanu pod zaštitom Uneska kao deo srpske kulturne baštine na KiM“, kazao je Malagurski.

Najava za film

Malagurski poziva sve da se uključe u projekat: „Nama je svaka pomoć važna, jer što veći budžet skupimo, utoliko će kvalitet filma biti veći, te ukoliko građani žele da doniraju, mogu to da učine putem Pejpala“ - http://bit.ly/2v7LJF8.
 

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.