Novi ambasador SAD predao akreditive Jahjagi

Izvor: VOA, 21.Avg.2015, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ambasador SAD predao akreditive Jahjagi

Novi ambasador SAD Greg Delavi izrazio je uverenje da će Kosovo nastaviti sa jačanjem vladavine prava i regionalne stabilnosti.

Novi ambasador Sjedinjenih Americkih država na Kosovu Greg Delavi predao je danas akreditivna pisma predsednici Kosova Atifeti Jahjagi. Tom prilikom Delavi je kazao da je ubeđen da će Kosovo nastaviti sa jačanjem vladavine >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << prava i regionalne stabilnosti.

Nakon što je primila akreditivna pisma i novom američkom ambasadoru na Kosovu poželela dobrodošlicu i srećan rad u narednom periodu, predsednica Kosova Atifete Jahjaga je kazala da je Kosovo prošlo dugačak put kako bi postalo država, ali da je danas, kako je kazala, ta država promoter mira, sigurnosti i stabilnosti, jedne nove demokratije i dinamike, u konstantnim pokušajima da se poboljša, da postane zemlja gde vlada red i zakon.

„Napredak Kosova je izvanredan. Naravno, nas čeka još mnogo rada kako bismo učinili ovaj napredak konstantnim i stabilnim. Verujem da će nam naši zajednički napori omogućiti izgradnju inkulzivne države, države prava, da će otvoriti perspektivu za svakog građanina, bez razlike i da će približiti Kosovo njegovom cilju integraciji u Evropsku uniju i NATO“, rekla je Jahjaga.

Novi ambasador SAD-a na Kosovu, Greg Delavi rekao je da sa nestrpljenjem očekuje razgovore sa čelnicima Vlade Kosova, poslovnim grupama i civilnim društvom

„Znam da ću puno slušati o mnogim izazovima sa kojima se suočavate, ali i o vašim dobrim idejama za nastavak našeg jakog partnerstva putem kojeg možemo da postignemo još vise uspeha i postignuća. Ubeđen sam , da radeći zajedno, kosovski lideri mogu da nastave da unapređuju vladavinu zakona, da jačaju regionalnu sigurnost, da grade jake i demokratske institucije i da nastave bitan rad kako bi pružali ekonomske mogućnosti za sve“, kazao je Delavi.

Predsednica Jahjaga i ambasador SAD-a Greg Delavi, prošetali su centrom grada gde su posetili i sajam “Nedelja maline” koji promoviše proizvode Kosova,  a koji je podržan od strane USAID-a.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.