Nove mere obezbeđenja kosovskog premijera

Izvor: Blic, 31.Avg.2015, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove mere obezbeđenja kosovskog premijera

U Prištini se po nalogu policije uvodi 12 novih mera za zaštitu kosovskog premijera, a među njima je i produžena ograda ispred zgrade vlade, navode prištinski mediji.

Kako je za dnevnik "Fjala" rekao portparol kosovske vlade Arban Abrasi postavljeno je nekoliko alarmnih sistema oko cele zgrade vlade, ureda premijera, a zatvoreno je i nekoliko prostora koji su predstavljali potencijalnu opasnost, odnosno odakle bi mogao da se napadne premijer.

Abrasi je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << napravljen i plan evakuacije za zaposlene u slučaju opasnosti.

"To je upustvo iz policije i od jedinice koja procenjuje nivo opasnosti, a koji su ocenili da zgrada vlade Kosova pripada visokom reziku. Tom prilikom je doneto još 12 uputstava za otklanjanje opasnosti", rekao je Abrasi koji je dodao da je sekretar vlade Fitim Krasnići kontaktirao Ministartsvo javne administracije koje je preuzelo ispunjavanje uputstava policije.

Opozicija nezadovljna potezima vlade najavljuje proteste, a grupa pripadnika Samoopredeljenja protestovala je ispred kuće premijera Ise Mustafe u Prapaštici posle potpisivanja sporazuma Beograda i Prištine u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nove mere obezbeđenja kosovskog premijera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2015

U Prištini se po nalogu policije uvodi 12 novih mera za zaštitu kosovskog premijera, a među njima je i produžena ograda ispred zgrade vlade, navode prištinski mediji...Kako je za dnevnik "Fjala" rekao portparol kosovske vlade Arban Abrasi postavljeno je nekoliko alarmnih sistema oko cele zgrade...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.