Nova zakletva Žandarmerije: Bez Kosova i ja ne postojim...

Izvor: Blic, 29.Jun.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova zakletva Žandarmerije: Bez Kosova i ja ne postojim...

Pripadnici Žandarmerije, specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, dobili su novu zakletvu. Najveći deo teksta posvećen je Kosovu bez kojeg, kako se navodi, "ne postoji srpski narod i Srbija".

Srpska žandarmerija ima novu zakletvu koja je juče zvanično predstavljena, a kako javlja B92, autor teksta je Bratislav Dikić, prvi čovek Žandarmerije.

U Žandarmeriji kažu da ta jedinica MUP-a od ove godine slavi Vidovdan kao svoju slavu, pa je zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo u fokusu zakletve.

Zakletva Žandarmerije

Bez Kosova ne postoji moj srpski narod

Bez Kosova ne postoji moja Srbija

Bez Kosova i ja ne postojim

Narode srpski, braćo i sestre

Zaklinjem se pred Bogom

Pobediću ili časno poginuti

Za moju čast

Za moje poreklo

Za moju porodicu

Za moju Srbiju...

Pripadnici Žandarmerije juče su obeležitli 152 godinu postojanja.

Žandarmerija u svom sastavu ima Komandu, koja je smeštena u Beogradu, i četiri odreda - u Beogradu, Nišu, Kraljevu i Novom Sadu.

Ti odredi imaju svoju oblast odgovornosti, ali se po potrebi mogu angažovati na teritoriji cele države.

Uz suzbijanja terorizma i preventivnih antiterorističkih delatnosti u zadatke te jedinice spada i obezbeđivanje javnog reda i mira u svim situacijama visokog rizika kao i pružanja pomoći civilima u vanrednim situacijama.

Povezane vesti: Nastavak dijaloga Beograda i Prištine tek posle dogovora o novoj Vladi Srbije Kosovo podržava glasanje dvojnih državljana Kosovska policija umesto Kfora obezbeđuje manastir Devič Dvojica navijača priznala paljenje američke ambasade Srbi srušili policijski kontejner na mestu eksplozije u severnoj Mitrovici
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.