Nova ruta srpskog voza, mora da pravi profit

Izvor: B92, 18.Jan.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nova ruta 'srpskog voza', mora da pravi profit"

Beograd -- Umesto od Beograda do Kosovske Mitrovice, "Srpski voz" od četvrtka saobraćaće na novoj trasi, od Kraljeva do Užica, saopštilo je preduzeće Srbija-voz.

Polasci voza su iz Kraljeva u 3.55, 6.05 i u 16.30, po važećem redu vožnje.

"Građani ovog dela Srbije biće u prilici da se voze i vide ukrašeni voz sa motivima srpske kulturne baštine sa Kosova i Metohije", navodi se u saopštenju Srbija-voza.

Najavljeno je da će o narednim relacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na kojima će taj voz da saobraća javnost biti blagovremeno obaveštena.

Taj voz je 14. januara krenuo iz Beograda ka Kosovskoj Mitrovici i zaustavljen je u Raškoj i vraćen za Beograd posle informacija u medijima da je pruga na Kosovu minirana.

Na vozu je ispisano na dvadesetak jezika "Kosovo je Srbija".

Kako je istakla za Blic ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, ta odluka, da voz opet saobraća, ali na drugoj trasi, doneta je iz ekonomskih razloga.

"U vremenu kada sprovodimo reformu železnice, koja je prioritet Vlade i koju podržavaju sve međunarodne finansijske institucije, moramo ekonomski da se ponašamo", rekla je ona napominjući da novi vozovi plaćeni 100 miliona dolara ne smeju da stoje i prave trošak već treba da prevoze putnike i prave profit.

Novi ruski voz, unutra oslikan freskama iz srpskih manastira, a spolja ispisan porukom "Kosovo je Srbija" na 21 jeziku, trebalo je da saobraća jednom nedeljno na liniji Beograd - Kosovska Mitrovica i nazad.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.