Ništa od ZSO dok Beograd ne rasformira paralelne strukture na Kosovu

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ništa od ZSO dok Beograd ne rasformira paralelne strukture na Kosovu"

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijaloga Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih paralelnih struktura na Kosovu.

Takođe, dodala je, da formiranje ZSO neće početi bez dobijanja, kako je rekla pozivnog broja za Kosovo i bez osamostaljenja elektromreže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Ona je, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE), naglasila da Beograd ne može jednostrano da formira ZSO i dodala da će se u Briselu formirati tri grupe koje će raditi na rasformiranju svih preostalih srpskih paralelnih struktura na Kosovu.

Tvrdi da se već pet godina vode pregovori o pozivnom broju za Kosovo i osamostaljenju elektromreže, da su sporazumi postignuti i sačinjeni planovi za njihovu primenu, ali da Beograd blokira te procese.

- Jasno smo stavili do znanja da bez rešavanja ovih pitanja neće biti preduzet nijedan korak za sprovođenje sporazuma o ZSO - naglasila je Tahiri.

Smatra da nije moguće da Vlada Srbije sama, jednostrano, formira Zajednicu opština sa srpskom većinom i, u tom kontekstu, primećuje da je Beograd shvatio da svakim delovanjem koje je u suprotnosti sa briselskim dijalogom, sebi blokira put prema evropskim integracijama.

Tahiri za RSE kaže i da dijalog nije u ćorsokaku, te da se očekuje da će se nastaviti i da će biti i sastanaka na visokom nivou u junu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tahiri: Dijalog sa Beogradom nije u ćorsokaku, ali ...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2016

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijaloga Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih paralelnih struktura na Kosovu...Takođe, dodala je,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tahiri: Dijalog Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali... ovo su našli USLOVI

Izvor: Blic, 31.Maj.2016

Kosovska ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri izjavila je da dijalog Beograda i Prištine nije u ćorsokaku, ali je još jednom ponovila da sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opština (ZSO) neće početi bez rasformiranja srpskih paralelnih struktura na Kosovu...Takođe, dodala je,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.