Niš: Tači ostaje u pritvoru

Izvor: Večernje novosti, 30.Sep.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Tači ostaje u pritvoru

Direktora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija (40) saslušao sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu. Određen mu je pritvor do 30 dana NIŠ - Direktor kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehat Tači (40), posle hapšenja na administrativnom prelazu Končulj, ostaje u pritvoru u niškom zatvoru.Slobode je lišen na osnovu raspisane poternice po naredbi Višeg suda u Nišu, zbog krivičnog dela – terorizma. Tačija je u petak uveče >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << saslušao sudija za prethodni postupak niškog Višeg suda. Potom je odlučeno da ostaje na snazi rešenje istražnog sudije Višeg suda u Nišu iz septembra 2010. doneo rešenje, kojim se osumnjičenom određuje pritvor.Kao razlozi za određivanje pritvora do 30 dana Tačiju navode se postojanje opasnosti od bekstva i što je za krivično delo, koje mu se stavlja na teret, propisana kazna zatvora preko deset godina. A način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti, koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.Protiv sadašnjeg direktora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice i njegovog brata Agima Tačija, po zahtevu OJT u Prištini, istražni sudija prištinskog Okružnog suda aprila 2009. doneo je rešenje o sprovođenju istrage. Agim i Nehat Tači terete se za krivično delo terorizma iz člana 312. Krivičnog zakona Srbije. I to zbog sumnje da su u Lipljanu početkom jula 1999, a potom i u noći između 31. decembra iste i 1. januara naredne godine upadali u porodičnu kuću jedne srpske porodice u ulici Roberta Gajdina u Lipljanu. Braća Tači izvršili su, kako se sumnja, teška krivična dela i pokušali nasilno iseljavanje Srba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

U Prištini traže oslobađanje Nehata Tačija

Izvor: RTS, 01.Okt.2016, 11:53

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj zatražio je "hitno oslobađanje" regionalnog komandira kosovske policije u južnom delu Mitrovice Nehata Tačija. Ministarstvo spoljnih poslova Kosova poručuje "da ponašanje srpskih zvaničnika otvara veliku dilemu da li Beograd želi normalizaciju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.