Nezavisnost KiM da se slavi u svim opštinama

Izvor: VOA, 16.Feb.2015, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezavisnost KiM da se slavi u svim opštinama

Omladina DPK-a povodom godišnjice nezavisnosti KiM uručila opštini Gračanica i rukovodstvu zastavu i Ustav Kosova, dok je srpsku javnost na Kosovu uznemirena video spotom u kojem navodno pripadnik OVK ubija srpske policajce.

Povodom obeleževanja sedme godišnjice od proglašenja nezavisnosti Kosova omladina Demokratske partije Kosova danas je posetila opštinu Gračanica i rukovodstvu uručila zastavu i Ustav Kosova. Srpsku javnost na Kosovu uznemirio je muzički video spot >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << u kojem navodno pripadnik OVK ubija srpske policijce.

Umesto gradonačelnika Gračanice Vladete Kostića, koji je danas bio odsutan, državne simbole Kosova primili su šefica kabineta gradonačelnika Bojana Maksimović i direktor administracije Zvonko Stanković. Zastavu i Ustav Kosova uručio im je Fidan Ismajlji predstavnik omladinskog saveza Demokratske partije Kosova, čiji je lider Hašim Tači.

"Naš cilj je da se i vama dostavi zastava i Ustav Kosova kako bi se poštovali. Nije nam namera da izazovemo poremećaje međuetničkih odnosa, nego da se Dan nezavisnosti proslavlja, kako u Prištini tako i u Gračanici i svim opštinama na Kosovu“, rekao je Ismajlji.

Gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić kazao je danas da Opština Gračanica veoma dobro poznaje ustavne i zakonske regulative te da je podsećanje od strane omladine DPK bilo nepotrebno.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Kostić je naveo da opština Gračanica koristi i ističe simbole zajednice, u skladu sa zakonom i međunarodnim standardima.

Poseta omladine PDK opštini Gračanica je kod lokalnih Srba ostala neprimećena. Međutim uznemirenje srpske javnosti na Kosovu izazvao je nedavno objavljen video spot, u kome navodno pripadnik OVK ubija srpske policajce. Na društvenim mrežama i Jutjubu osvanuo je spot pesme koja se zove  “Puška slobode”. Pripadnik OVK u ovom video spotu surovo muči, gazi i iz vatrenog oružja likvidira osobe u uniformama srpske policije. Ovu numeru potpisuju reper Gold Ag i Hjasni Klinaku.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić osudio je danas kao uvredljiv I opasan sadržaj pesme i spota "Puška slobode" pevača iz Prištine Ariana Agušija, poznatog  pod nadimkom “Gold Ag".

Rakić je u saopštenju istakao da pesma u kojoj se “veliča sve vidljivija i opasnija ideja panalbanskog nacionalizma tzv. velike ili etničke Albanije i video spot u kojem dominiraju scene ubistva navodnih srpskih policajaca, predstavlja direktan poziv na nasilje”.

I Srpski nacionalni forum je ocenio da se u spotu prištinskog repera na najgrublji način zloupotrebljava medijska sloboda, propagira nasilje i šalju političke poruke kojima se uznemirava javnost.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.