Neodložno pustiti Olivera Ivanovića na slobodu

Izvor: Prva.rs, 28.Jan.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neodložno pustiti Olivera Ivanovića na slobodu

Na konferenciji za novinare u Beogradu direktor vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da dok Ivanović ne bude na slobodi na Kosovu nema vladavine prava, ni normalizacije društvenih prilika i odnosa u pokrajini.

On je pozvao da se Ivanović, koji je već godinu dana u pritvoru a suđenje mu je tek počelo, pusti na slobodu kao gest ljudskosti i ključni korak ka vladavini prava, navodeći da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << iza lidera SDP stoje svi građani Srbije, kao i Vlada Srbije.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin pozvao je nadležne na Kosovu da priznaju grešku i da puste Ivanovića na slobodu jer je, kako je kazao, optužnica protiv njega tanka, a svedoka nema.

"Priznajte grešku i niko na tome neće praviti politički kapital", poručio je Vulin i pozvao da se Ivanović pusti na slobodu, ili bar da se omogući da se brani sa slobode.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić kazao je da pruža podršku Ivanoviću kao njegov prijatelj i da svi u Srbiji treba da dignu glas zbog političkog procesa koji se vodi.

"Verujem da je Ivanović nevin", poručio je Ljajić i naveo da su dve stvari ključne, a to je da se uspostavi puna istina o tom slučaju kao i u svim dešavanjima na severu KiM i očekivanje da se Ivanović brani sa slobode.

Predstavnici Vlade Srbije i advokati izrazili su očekivanje da će suđenje biti brzo i efikasno i poručili da Ivanoviću ne pada na pamet da beži i da se skriva.

Advokati Zdenko Tomanović i Toma Fila rekli su da je tužilaštvo stvorilo privid da postoje pravno prihvatljivi dokazi za podizanje optužnice i pritvor za Olivera Ivanovića.

Fila je rekao da je sud u Prištini još veća karikatura od Haškog tribunala, a Tomanović je dodao da čak ni Haški tribunal nije uzimao da bude toliko slobodan da dokaze koji su u direktnoj suprotnosti sa pravilima međunarodnog krivičnog prava uzima kao relevantne.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.