Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Okt.2015, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema izgleda za nove izbore na Kosovu

Bez obzira na dešavanja u Skupštini Kosova u nastojanja dela opozicije da onemogući nastavak zasedanja, neće doći do vanrednih izbora na Kosovu bez saglasnosti Ambasade Sjedinjenih Američkih Država i najveće političke stranke Demokratske partije Kosova (DPK), ocenili su politički analitičari.

Analitičar Artan Muhađeri izjavio je da do novih izbora neće doći bez saglasnosti međunarodne zajednice, čiji su predstavnici protiv raspisivanja izbora.

"Na Kosovu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izbori imaju još jedan dodatni element oni treba da dobiju saglasnost međunarodnih predstavnika koji su kategorički protiv njih", kazao je Muhađeri.

On je za agenciju Kosovapres podsetio da su se protiv izbora izjasnili ambasadori SAD i Nemačke na Kosovu i ocenio da je to otežavajući element za mogućnost održavanja novih vanrednih izbora.

Slične stavove ima i predstavnik nevladine organizacije "Fol" (Govori) Fidan Kaljaja koji je dodao da je za održavanje izbora potrebna i volja najveće političke stranke kosovskih Albanaca – DPK.

On je ocenio da sadašnje stanje najviše odgovara upravo DPK, jer iako je u koaliciji sa Demokratskim savezom Kosova želi da vidi njen neuspeh, pošto Vladu vodi lider DSK Isa Mustafa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Kosovo: Suzavac, gađanje jajima, šta je sledeće?

Izvor: B92, 10.Okt.2015

Ambasade zapadnih zemalja u Prištini osuđuju nasilje u Skupštini Kosova, a prekidi skupštinskih zasedanja doveli su Kosovo u sve dublju političku krizu...Ona, prema mišljenju dela kosovske javnosti, Kosovo vodi ka novim izborima...Ukoliko se incidenti na skupštinskim zasednjima nastave, vladajuće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.